Ga naar Content

Ajacied Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij

AMSTERDAM - Quincy Promes ontkent betrokken te zijn geweest bij een steekpartij waarvoor hij vanmorgen is gearresteerd. Dat laat de advocaat van de Ajacied in een schriftelijke verklaring aan persbureau ANP weten. 

Ajax-aanvaller Quincy Promes scoorde gisteren nog de 2-0 tegen PEC Zwolle - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek", aldus de verklaring. De 28-jarige aanvaller van Ajax werd vanmorgen gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude in juli.

"Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek"

Advocaat quincy Promes

Volgens De Telegraaf raakte een familielid van Promes zwaargewond. De man liep onder meer zeer ernstig knieletsel op. Hij deed volgens de krant een maand geleden aangifte bij de politie. Promes werd vandaag verhoord en blijft in ieder geval tot morgen vastzitten. Dan wordt de Amsterdammer weer verhoord en gaat het onderzoek verder.

Een woordvoerder van Ajax spreekt in gesprek met De Telegraaf over een 'vervelende kwestie'. "Als je ergens van wordt beschuldigd, wil dat niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus te voorbarig om er nu vanuit Ajax iets over te zeggen. De woordvoering loopt via zijn advocate."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]