Sport

NL
V

Ajacied Quincy Promes opgepakt voor steekpartij

13 december 2020, 11.33 uur · Aangepast 13 december 2020, 15.22 uur · Door Emma Wesseling

AMSTERDAM - Quincy Promes, voetballer voor het eerste van Ajax, is vanmorgen opgepakt voor betrokkenheid bij een steekpartij afgelopen zomer. Dat bevestigt een bron rond het onderzoek aan het ANP.

Pro Shots / Jasper Ruhe

Promes wordt volgens de Telegraaf verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, en hij zou hiervoor maximaal vier jaar de cel in kunnen gaan. Volgens de krant is hij vanochtend opgepakt. Hij blijft in ieder geval tot morgen vastzitten. Daarna kan zijn voorlopige hechtenis verlengd worden. 

Familiefeest

Promes zou eind juli een groot feest gegeven hebben voor familieleden, in een loods van zijn eigen bedrijf in Abcoude. Hij zou daar dusdanige ruzie hebben gekregen met een familielid dat Promes hem met een mes gestoken zou hebben. Het familielid zou volgens de krant letsel aan zijn knie hebben opgelopen.

Volgens de krant ontkent de politiewoordvoerder dat er bij de aanhouding rekening is gehouden met het speelschema van Ajax, dat afgelopen woensdag werd uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. "We hoorden pas een maand geleden van het incident. Daarna is een onderzoek gestart en dat heeft vanochtend tot een arrestatie geleid", aldus de politiewoordvoerder tegen de krant.

De Amsterdamse club bevestigde alleen dat Promes vandaag ontbrak op de training. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]