Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Nieuwe fase bij ontwerp van stationsgebied Hoorn en omgeving

13 december 2020, 13.39 uur · Door Sander Huisman

HOORN - Het ontwikkelen van project de Poort van Hoorn gaan een nieuwe fase in, het ontwerpproces begint. "Dit betekent het maken van architectuurtekeningen en het vaststellen van de de definitieve locaties voor de verschillende voorzieningen", vertelt wethouder Samir Bashara aan WEEFF Radio. Omwonenden maakten zich in de vorige fase zorgen over ee hoogte van de gebouwen bij het project.

NH Nieuws / Chantal Bos

Als het aan de wethouder ligt, gaat de bouw van het project de Poort van Hoorn beginnen in 2023. "De gemaakte planning voor het project is reëel en ik ga er vanuit dat we die planning halen." 

De vorige fase was het stedenbouwkundig plan. "Dat is de laatste fase voordat je naar een definitief ontwerp gaat. Het is een belangrijke stap naar de uiteindelijke realisatie", vertelt wethouder Bashar. In dit stedenbouwkundig plan waren animaties te zien met hoe de gemeente het stationsgebied en omgeving wil inrichten. Een belangrijk onderdeel daarvan is een echte stedelijke uitstraling, met hoogbouw. Dit zorgde voor ophef bij omwonenden. 

De omwonenden richtten zich in een brief met hun zorgen tot de gemeenteraad van Hoorn. Toch stemden de raad  8 december in met het stedenbouwkundig plan, waardoor het project nu een nieuwe fase ingaat. Volgens Bashar zal er voor mensen met zorgen mogelijk zijn om inspraak te hebben. "We hebben nog helemaal niet definitief besloten hoe hoog de gebouwen worden." De tekeningen van het project met de ontwikkelingen van het stationsgebied zullen dus nog veranderen.

Wel geeft hij aan dat er flink wat woningen bij moeten. "Het zal nooit zo worden dat iedereen helemaal blij en tevreden is, maar we gaan daar iedereen zo veel mogelijk bij proberen te betrekken."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]