Start van hoofdcontent

WEST-FRIESLAND

nl

Opnieuw anonieme brief in Hoorn verspreid over komst IKEC

13 december 2020, 16.41 uur · Aangepast 13 december 2020, 17.14 uur · Door Lisa van der Velde

HOORN/ZWAAG - In de wijk Risdam is opnieuw een anonieme brief verspreid. Net als vorige maand uit de schrijver zijn of haar zorgen over de mogelijke komst van een nieuw IKEC (Integraal Kind en Expertise Centrum). Een park in de wijk maakt dan misschien plaats voor het kindcentrum. In de brief staat: "Om tactische redenen werken wij (enkele buurtbewoners) nog even anoniem. Na volgende week is dat anders."

De anonieme schrijver in de brief: "Een bekende strategie van gemeenten in het algemeen is om kleine groepjes uiteen te drijven, omdat het belang en verzet dan kleiner wordt." Verder vermeldt de schrijver dat de anonieme buurbewoners in de afgelopen periode veel juridisch onderzoek lieten doen en dat er mogelijkheden zijn tot procederen als dat nodig is. 

Onderzoek door gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn zoekt naar een locatie om een IKEC te ontwikkelen. Dat is een kindcentrum waar gespecialiseerd onderwijs, zorg en kinderopvang worden aangeboden vanaf één locatie.

Momenteel onderzoekt de gemeente nog op welke locatie zij het kindcentrum gaat bouwen. Het advies van de gemeente is volgens de schrijver van de brief om rustig af te wachten. Maar, schrijft de anonieme afzender daarbij: "Het is zeer belangrijk om de bezwaren in een vroeg stadium kenbaar te maken."

Elles Kwantes is bewoner van de wijk en ziet het park ook niet graag verdwijnen. "Het park waar ze het IKEC mogelijk willen bouwen, is nog één van de weinigen parken hier in de buurt." Elles wandelt daar veel. "Het park is mooi begroeid en het wordt goed bezocht." Zelf heeft Elles de brief niet gekregen. Haar ouders kregen hem wel. "De brief lag in de brievenbus bij de mensen die om het park heen wonen", vertelt ze.

Zij vindt het een goede actie van de anonieme briefschrijver, voornamelijk omdat zij anders waarschijnlijk niet eens wist van de plannen die de gemeente mogelijk heeft met het park. Wel had Elles, ondanks dat zij niet aan het park woont, ook de brieven zelf graag ontvangen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]