Ga naar Content

Amsterdammer (28) aangehouden na plegen plofkraak in Duitsland twee jaar geleden

AMSTERDAM - De politie heeft gisteravond op verzoek van de Duitse recherche een 28-jarige Amsterdammer in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het plegen van een plofkraak in Duitsland twee jaar geleden. In zijn woning vond de politie meerdere vuurwapens, munitie en een gestolen scooter, zo maakte zij zaterdag bekend.

Foto: AdobeStock

De man wordt verdacht deel uit te maken van een plofkraakbende die op heterdaad betrapt werd bij een kraak op een bank in de Duitse plaats Germering in de nacht van 17 op 18 oktober 2018.

De daders probeerden te ontkomen door met hoge snelheid op politiewagens in te rijden. Zijn mededaders, een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man uit Arnhem, een man uit Wageningen en een man uit Ede, konden worden aangehouden, waarbij de politie schoten loste.

Gevangenisstraf

De verdachte wist te ontkomen en stond gesignaleerd. Zijn mededaders zijn in Duitsland veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot twaalf jaar.

In deze zaak werkten de Duitse autoriteiten en de politie Amsterdam nauw samen. De man wordt overgeleverd aan de Duitse autoriteiten.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]