Ga naar Content

Vooral begrip voor sluiting verkooploket op station Haarlem: "Medewerkers vervelen zich rot"

HAARLEM - De voorgenomen sluiting van het loket op station Haarlem baart vrijwel niemand zorgen. Sterker nog: er is vooral begrip voor de maatregel, want er wordt nauwelijks meer gebruik van gemaakt. "Er is wel behoefte aan persoonlijke hulp, maar uit cijfers blijkt dat medewerkers van het loket zich rot vervelen." 

Foto: AdobeStock/Elena Belyaeva

Dat zegt Freek Bos, woordvoerder van Rover, de vereniging die de belangen van reizigers behartigt. "Dan moeten we op zoek naar een creatievere oplossing, zoals het samenvoegen van de informatiediensten van de verschillende vervoerders", oppert hij.  

De meeste reizigers kunnen inmiddels zo goed uit de voeten met de ticketzuilen en de website, dat er zo'n beetje de helft van de tijd er geen reiziger te vinden bij het NS-servicepunt of het ticketverkooppunt. "Maar alleen het loket sluiten is geen optie", zegt woordvoerder Bos van Rover. 

Oplossing voor ouderen

Het zullen vooral oudere en digitaal minder vaardige reizigers zijn die het fysieke verkooppunt gaan missen, vermoedt ook de Haarlemse gemeenteraad. Daarom heeft de raad daar vandaag vragen gesteld aan de Commissie Beheer. In een reactie laat de gemeente weten met de NS in gesprek te zijn over een oplossing voor deze doelgroepen. 

Hoewel het loket op het station dichtgaat, blijven er wel servicemedewerkers aanwezig. Zij zullen niet meer achter het loket zitten, maar door het station lopen of gebruikmaken van een rijdende informatie-unit, zo liet wethouder Berkhout de raad weten.  

VVV Haarlem

De VVV Haarlem maakt zich weinig zorgen. Volgens Caroline Weill-Cupin, manager bij VVV Haarlem, sturen ze mensen sowieso al niet meer door naar het loket. "De meeste toeristen kunnen gewoon een kaartje kopen met hun creditcard of kopen een kaartje online. Daarbij verkopen we bij de VVV een ticket waarmee ze door de hele regio kunnen reizen met het openbaar vervoer."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]