Ga naar Content

Honderden kilo's 'Alkmaars Goud' opgekocht en gedoneerd aan de voedselbank

ALKMAAR - Het familiebedrijf Schot Groep Holding bestaat volgend jaar maar liefst negentig jaar. Om dat alvast te vieren heeft directeur Gijs Schot 9.000 euro aan Alkmaars Goud proefkaas gedoneerd aan minima. Zo'n 300 kilo aan kaas is afgeleverd bij de Alkmaarse voedselbank, die ook in Heerhugowaard opereert.

Foto:

"Wij hebben een feestje te vieren, maar velen hebben het in deze tijd extra moeilijk", vertelt eigenaar Gijs Schot tegen mediapartner Alkmaar Centraal.

Om minima een hart onder de riem te steken, besloot hij een donatie te doen aan de voedselbank. "Omdat het jubileumfeest nog niet door kan gaan, heb ik besloten om de Alkmaars Goud proefkaas op te kopen en te schenken aan Voedselbanken Nederland!", aldus Schot.

Zeshoekig

In 2019 is Kaasgenootschap een inzamelingsactie gestart om te kunnen beginnen met de ontwikkeling van een echte Alkmaarse kaas.

Het is de bedoeling dat het Alkmaars Goud een zeshoekig kaasje wordt, een knipoog naar de zes oudste polders uit de omgeving. De melk is afkomstig van koeien die grazen op de zes polders rond Alkmaar. De licht zoutige bodem van de polders geeft eigen smaak geeft aan de kaas.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]