Start van hoofdcontent

WEST-FRIESLAND

nl

Eigenaren Poolse supermarkten niet bezorgd ondanks explosies bij collega's

9 december 2020, 16.18 uur · Aangepast 9 december 2020, 18.59 uur · Door Maarten Edelenbosch

WEST-FRIESLAND - Ondanks explosies bij Poolse supermarkten in Beverwijk en Aalsmeer maken eigenaren van soortgelijke supermarkten in West-Friesland zich geen zorgen, zo laten ze aan NH Nieuws weten. 

Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

Behalve in Noord-Holland was ook een Poolse supermarkt in het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther slachtoffer van een ontploffing. Of er een link is tussen de drie explosies is nog onduidelijk, maar opvallend is het zeker. 

Kosar Hikmat Hama Aziz is onder meer mede-eigenaar van Mleczko Delikatesy in Hoorn en Medemblik. Hij kent de eigenaren van de winkels in Beverwijk en Aalsmeer. Net als hem zijn ze ook van Koerdische afkomst. "Het is niet dat we vrienden zijn. Maar we zitten in dezelfde branche. Ik weet wie het zijn, maar verder ook niet", legt hij uit. "Ik heb geen idee waarom hun dit overkomt. Zover ik weet zijn het goede mensen. Het is niet normaal wat daar is gebeurd."

Geen extra maatregelen nodig

Zelf ziet hij geen redenen om extra veiligheidsmaatregelen te treffen. "Ik heb ook geen idee wat er achter de aanslagen zit. Ik voel me veilig. Ik doe niemand pijn en doe gewoon mijn werk. Verder heb ik ook geen vijanden. Het kan ook net zo goed bij andere winkels gebeuren."

Hetzelfde antwoord geeft zijn partner in Hoorn, Aso Koder. "Ik ken de achtergrond niet van de explosies. Dus ik zie ook geen redenen om extra maatregelen te treffen."

Ook de eigenaar van andere Poolse supermarkten in West-Friesland staat er hetzelfde in. "Ik hoorde vanochtend voor het eerst over de explosies. Ik ken de eigenaren niet, en weet ook niet wat de reden is van de ontploffingen. Dus daarom heb ik verder ook geen behoefte om te reageren."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]