Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Topsportcompetities vanaf 17 december weer voorzichtig opgestart

8 december 2020, 19.59 uur · Aangepast 8 december 2020, 20.35 uur · Door Redactie

De regering wil een hoop topsportcompetities halverwege december weer hervatten. Het plan van het kabinet is dat topsporters vanaf 17 december weer in de topsportcompetities kunnen trainen en wedstrijden mogen spelen. Dit is te lezen op de website van de overheid. 

NH Sport / Maarten Westerduin

Als het aan het kabinet ligt, mogen topsporters vanaf 17 december weer samen trainen en wedstrijden spelen. Bij elkaar komen zo'n 5000 sporters hiervoor in aanmerking. Het gaat voor zowel mannen als vrouwen om de sporten hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis. Tot nu toe werd voor alleen voetbal een uitzondering gemaakt.

Dit plan van het kabinet werd dinsdagavond niet besproken in de persconferentie.

Evenementen

Het kabinet wil daarnaast vanaf half januari gecontroleerde experimenten (field labs) houden met publiek bij sportwedstrijden. Het doel hiervan is om te onderzoeken hoe dergelijke evenementen zo veilig mogelijk ingericht kunnen worden.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]