Ga naar Content

Buurman verbrande loods Heemskerk: "Ik dacht mijn oldtimers te kunnen opvegen"

HEEMSKERK - Het daglicht laat de ravage zien die de grote brand in Heemskerk heeft aangericht. Het pand aan de Timmerwerf is vannacht compleet verwoest. Aangrenzende panden komen er beter vanaf, al zat buurman Ron van 't Schip uren in onzekerheid over zijn oldtimers. "Toen ik zag hoe het hier was afgezet door de brandweer dacht ik: 'Dit is een drama'", zegt hij tegen NH Nieuws.  

De loods waar verf stond opgeslagen, vatte rond 04.15 uur om nog onbekende reden vlam. Aangrenzende panden zijn op wat lichte schade na gespaard gebleven en volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Ook is er niemand gewond geraakt. Brandweereenheden uit de Zaanstreek, Egmond aan Zee en Limmen schoten te hulp om het vuur onder controle te krijgen. Tot het middaguur zijn zij bezig geweest met nablussen.

Loods Heemskerk verwoest door brand - Foto: NH Nieuws

De tijd dat Ron van 't Schip na een spannende nacht weer bij zijn acht oldtimers kan komen. Hij is opgelucht. "Ze hebben waterschade en roetschade, maar ik denk dat we met een flinke poetsbeurt een heel eind komen." 

Uit bed gebeld

Rond 05:00 uur werd van 't Schip uit zijn bed gebeld. "Ik ben hier gelijk naartoe gekomen, maar alles was afgezet door de poltie. Ik kon er in eerste instantie dus niet bij."

Overbuurman Rick Berghuis was tot diep in de nacht aan het werk en zag het allemaal gebeuren. "Rond 04.00 uur hoorde ik raar geklapper buiten. Ik dacht eerst dat het vuurwerk was. Toen ben ik toch even gaan kijken en zag ik dat de vlammen al uit het dak sloegen."

Klap komt nog

Berghuis: "Ik had gelijk door dat het serieus was. Ik heb direct de brandweer gebeld en binnen twintig minuten stonden ze te spuiten."

Met de eigenaar van de verfgroothandel gaat het volgens hem redelijk: "Ik heb hem even gesproken en hij houdt zich erg rustig. Ik denk dat de klap nog moet komen," aldus de overbuurman.              

Bekijk hier de hele reportage.

Grote brand verwoest verfloods in Heemskerk - NH Nieuws

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.