Ga naar Content

Roep om snelheidsverlaging op Kanaaldijk in IJmuiden na zoveelste ongeluk: "Tragisch"

IJMUIDEN - Het tragische ongeval gistermiddag op de Kanaaldijk houdt de gemoederen in de vissersplaats nog flink bezig. Een 76-jarige IJmuidense kwam om het leven na een frontale botsing. "Dit is verschrikkelijk", zegt een voorbijganger. "Dat het zo moet eindigen, heel sneu." Wijkplatform IJmuiden-Noord pleit er al langer voor om de maximumsnelheid op de dijk te verlagen. 

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Donderdagmiddag, rond de klok van 15.00 uur, gaat het op de Kanaaldijk in IJmuiden opnieuw vreselijk mis. Twee auto's raken elkaar frontaal. Een 57-jarige man uit Zeist raakte door de botsing bekneld en gewond en de 76-jarige bestuurster kan het ongeval niet meer navertellen. "Heel tragisch", zegt een dame, die vol ongeloof wijst naar de sporen op het wegdek. "Weet je waarom het zo tragisch is? Deze weg is gewoon ontzettend gevaarlijk, er wordt vaak hard gereden en er zijn geen uitwijkmogelijkheden. Dat weet ook iedereen, alleen er gebeurt maar niets."

De politie laat vrijdag aan NH Nieuws weten het ongeval te onderzoeken. Het gerucht over een onwelwording wordt afgedaan als 'speculatie'.

Tekst gaat verder onder de video

Opnieuw dodelijk ongeval Kanaaldijk in IJmuiden - NH Nieuws

De Kanaaldijk wordt door veel mensen getypeerd als een beruchte weg. Er gebeuren - verspreid over de lange doorgaande weg - veel vaker ongelukken. Zo ook op 17 december 2019, waarbij net als gisteren, twee weggebruikers frontaal botsten. Een 89-jarige vrouw uit Driehuis overleefde het ongeval niet. 

"Zo moeilijk kan het volgens mij niet zijn om een nieuw bord te bestellen en te vervangen door een bord met vijftig erop"

Johan zwakman, voorzitter wijkplatform ijmuiden noord

Johan Zwakman, voorzitter van het Wijkplatform IJmuiden-Noord pleit er al langer voor om de maximum snelheid te verlagen van zeventig naar vijftig kilometer per uur. "We moeten proberen om te voorkomen dat er nog meer tragische ongelukken gebeuren", vertelt hij. "Zo moeilijk kan het volgens mij niet zijn om een nieuw bord te bestellen en te vervangen door een bord met vijftig erop. Dat is echt veel beter, misschien zelfs met drempels. Dat zie je ook op andere plekken in Nederland."

Gemeente Velsen

Bram Diepstraten, wethouder verkeer bij de gemeente Velsen, laat weten te gaan onderzoeken of de maximum snelheid naar beneden kan. Diepstraten hoopt snel meer duidelijkheid te kunnen geven over de termijn waarop dat moet gaan gebeuren.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook