Ga naar Content

Provincie reserveert 5,5 miljoen voor stationsgebied Hoorn

HOORN - De Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland heeft op aanvraag van de gemeente Hoorn 5,5 miljoen euro gereserveerd voor de herinrichting van het stationsgebied 'De Poort van Hoorn'. Het geld komt uit een fonds dat bedoeld is voor het Openbaar Vervoer.

Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

Het bedrag wordt geïnvesteerd in parkeerplaatsen voor fietsers en automobilisten en een goede verbinding met de bus en de trein. Ook gaat geld naar de verplaatsing van het busstation naar de oostkant van het station. 

Dit heeft als doel om het stationsgebied aantrekkelijk en klimaatbestendig in te richten en de openbare vervoersvebrindingen te verbeteren. 

Ook gaan gemeenten en vervoerders tussen Amsterdam en Hoorn kijken hoe Hoorn optimaal kan meedraaien als spil voor woon- en werkverkeer richting Amsterdam. Volgens Gedeputeerde Cees Loggen wordt de rol van Hoorn in de regio namelijk steeds groter.

"Met plannen voor minimaal 1.000 nieuwe woningen levert Hoorn een belangrijke bijdrage aan de woningbouwopgave voor Noord-Holland Noord. Een goed bereikbaar knooppunt en een aantrekkelijk stationsgebied met bedrijvigheid draagt bij aan prettig wonen en verblijven in de provincie Noord-Holland.” 

Hamerstuk

Gemeente Hoorn, ProRail, NS en provincie Noord-Holland werken samen aan de ontwikkeling van de Poort van Hoorn. Momenteel wordt het stedenbouwkundig plan afgerond.

Dinsdag 8 december bespreekt de Raad het plan in de raadsvergadering.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]