Ga naar Content

Mountainbikers en fietsers negeren omleiding bij boskap Schoorl: "Don't be an asshole"

SCHOORL - Omleidingsroutes voor fietsers en mountainbikers vanwege de boskap in de Schoorlse Duinen worden dagelijks tientallen keren genegeerd. Mountainbikevereniging MTB-Noordwest roept iedereen op: 'volg de omleidingsroute, don't be an asshole!'. Staatsbosbeheer heeft daarnaast ook verkeersregelaars bij de afzettingen geposteerd.

Foto: MTB-Noordwest

Het werk in het Dr. van Steijnbos in de Schoorlse Duinen ging maandag van start. Het fietspad en het populaire mountainbikepad lopen vlak langs dat bos. Alle toegangswegen naar het gebied zijn afgezet met hekken. Omdat niet iedereen zich daar iets van aantrekt, heeft de boswachter de mountainbikevereniging gevraagd om een oproep te plaatsen, meldt mediapartner Duinstreek Centraal.

MTB-Noordwest noemt de fietsers en mountainbikers op haar Facebookpagina uilskuikens: "Die maatregelen staan er echt niet om de fietsers te pesten. Bij een boskap werkt men met gevaarlijke machines en zware bomen."

"Het gebied is afgesloten zodat de aannemer zijn werk naar behoren kan uitvoeren, ze verwachten niet dat er toch fietsers rakelings passeren en houden daar in principe ook geen rekening mee. Geloof ons, een confrontatie met een harvester of vallende boom verlies jij."

De oproep wordt afgesloten met 'Doe je zelf, ons, de werklui en je naasten een plezier VOLG DE OMLEIDINGSROUTE....DON'T BE AN ASSHOLE!'

Tekst gaat verder onder plattegrond

Foto: MTB-Noordwest

Verkeersregelaars

Staatsbosbeheer heeft besloten verkeersregelaars in te zetten rond de werkzaamheden in de Schoorlse Duinen. Donderdag en vrijdag staan deze bij de afzettingen op de wandel- en fietspaden nabij het Van Steijnbos.

Boukelien Bos van Staatsbosbeheer meldt dat het overgrote deel van de bezoekers, zowel wandelaars, mountainbikers als fietsers, zich netjes aan de afsluitingen en omleidingen houdt. "De eerste dagen waren er enkele tientallen die zich niets aantrokken van de afzettingen en zich in het kapgebied begaven. Op een bouwplaats zie je ook geen onbevoegden rondlopen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]