Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Raad van State buigt zich opnieuw over status monumentale 't Jagershuis

3 december 2020, 10.19 uur · Door Redactie

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Mag 't Jagershuis in Ouderkerk geschrapt worden van de Rijksmonumentenlijst om de bouw van een luxe vijfsterrenhotel mogelijk te maken? De Raad van State buigt zich daar vandaag opnieuw over.  

Google Streetview

Aemstel Monuments wil het karakteristieke pand van de lijst hebben vanwege de 'gebrekkige bouwtechnische kwaliteit'. Bovendien voldoet het pand uit 1614 volgens de eigenaar niet meer aan de moderne veiligheidseisen.

De Raad van State behandelt de zaak vandaag opnieuw omdat 't Jagershuis eerder onterecht van de Rijksmonumentenlijst was gehaald en de minister opnieuw een oordeel moest vellen over de monumentale status.

Verzet

Tegen de sloop wordt fel verzet gevoerd door onder meer de Vereniging Historisch Amstelveen. Vooral omdat in de oorspronkelijke plannen het voormalige hotel-restaurant moest wijken voor luxe villa's maar daarvan is dus geen sprake meer, zegt Aemstel.

't Jagershuis kent een lange geschiedenis. In de jaren negentig was het een populair restaurant waar chefkok Ron Blaauw de scepter zwaaide.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]