Ga naar Content

Purmerendse krijgt zwaar vuurwerk door brievenbus: "Hond gepakt en naar buiten gegaan"

PURMEREND - Tanja Lukas kan het nog steeds niet helemaal bevatten. De Purmerendse kreeg afgelopen nacht de schrik van haar leven toen er zwaar vuurwerk door haar brievenbus werd geduwd en afgestoken. Er klonk een immense knal met een flinke ravage tot gevolg. Het is nog niet bekend wie het heeft gedaan.

Purmerendse krijgt vuurwerk door brievenbus - NH Nieuws

Het is een wonder dat er geen brand is ontstaan door het vuurwerk: het knalde dwars door het gordijn dat voor de deur hing. In eerste instantie merkten Tanja en haar man niet dat de schade zo groot was. "Ik heb mijn hond onder mijn armen genomen en ben naar beneden gegaan", zegt Tanja.

Het politiebureau is om de hoek. Voordat Tanja en haar man buiten waren stonden er al agenten voor de deur. 

Cobra

Inmiddels is er forensisch onderzoek gedaan. Tegen Tanja is gezegd dat het '1000 procent zeker' om een Cobra gaat, zwaar illegaal vuurwerk. Tot aan de trap is er koperdraad van het vuurwerk gevonden. 

Naast de schade is er de boosheid. Tanja: "Misschien is het een stom grapje, denkt iemand dat het leuk is om te doen. Maar ik moet vannacht weer naar bed. Je wordt bedreigd in je veilige haven, in je huis."

Tekst loopt door onder de foto’s

Tanja en haar man hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie is een buurtonderzoek gestart. Daarbij wordt gezocht naar getuigen en camerabeelden waar mogelijk een verdachte op te zien is. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]