Ga naar Content

Oud-voetballer en tv-presentator Frank Kramer overleden

AMSTERDAM - Op 73-jarige leeftijd is voormalig voetballer en televisie-presentator Frank Kramer overleden. Hij speelde als prof onder andere bij Telstar, FC Volendam en HFC Haarlem.

Frank Kramer: "Voetbal is het allermooiste dat er is." - Foto: Robert Jan de Boer

Vrijdag werd Kramer op zijn verjaardag onwel, waarna hij in coma belandde. De Amsterdammer was al enige tijd ziek. "Mensen, het was mooi. U wordt allemaal hartelijk bedankt", vertelde Kramer eerder al. 

Kramer kwam via de amateurs van RKAVIC uit Amstelveen in het profvoetbal terecht. Hij speelde achtereenvolgens bij Blauw-Wit, FC Amsterdam, MVV, Telstar, FC Volendam en Haarlem. In 126 eredivisiewedstrijden scoorde de linksbuiten 23 keer.

Begin dit jaar maakten wij in de serie Iconen een portret van Frank Kramer:

Frank Kramer: "Voetbal is het allermooiste wat er is." - NH Nieuws

Presentator en commentator

Na zijn voetbalcarrière presenteerde hij op televisie onder meer de spelshows Hints, Boggle en de Frank Kramer Show. Vanaf 1994 was hij commentator bij Eurosport. Daar deed hij vooral verslag van voetbal- en tenniswedstrijden. In 2018 nam Kramer afscheid bij de zender door tijdens de finale van de MLS-Cup alleen maar anekdotes te vertellen, terwijl hij geen oog had voor wat er op het veld gebeurde.

In 1976 had Kramer als lid van gelegenheidsformatie Full House nog een hit met Standing on the inside.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]