Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Bij NAC werd Barry van Galen ook wel Barry van "geld ophalen" genoemd

2 december 2020, 07.03 uur · Door Thomas Brood

ZANDVOORT - Barry van Galen speelde één seizoen voor NAC (1996-1997). Het werd geen succes en in Breda kreeg hij de bijnaam Barry van "geld ophalen".

Barry van Galen gaat in op zijn bijnaam Barry van "geld ophalen" - NH Nieuws

In onze rubriek een bakkie pleur met Van Galen en Keur gaan beide oud-voetballers in op de tijd van de oud-voetballer bij NAC. "Buiten het veld had ik het wel naar mijn zin, maar ik stond ook alleen maar op mijn eigen veld. Het was een zooitje.", vertelt Van Galen.

"Het was een zooitje"

oud-voetballer barry van galen

Barry van "geld ophalen"

Dat seizoen scoorde Van Galen slechts drie keer. De Noord-Hollander vertrok al na één seizoen. In Breda kreeg hij dus de naam Barry van geld ophalen. "Dat klopt ook wel. Mijn huis heet nu ook het Beatrixplantsoen", grapt Van Galen. Het oude stadion van NAC stond aan de Beatrixstraat. 

Ook met trainer Wim Rijsbergen klikte het niet. In de onderstaande video vertelt Van Galen over een ruzie op de training met Rijsbergen.

Barry van Galen had een clash met trainer Wim Rijsbergen - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]