Ga naar Content

Oud-Ajax en AZ doelman Jay Gorter valt op bij Go Ahead Eagles: "Snel gegaan"

DEVENTER - Jay Gorter is bezig aan zijn derde seizoen bij Go Ahead Eagles, maar sinds deze zomer is hij eerste keeper en valt hij op door zijn goede spel. Het twintigjarige talent wordt al verband gebracht met clubs als FC Twente. "Het is heel snel gegaan."

Portret met Jay Gorter uit Purmerend - NH Nieuws

"Het is een wereld van verschil", vergelijkt Jay Gorter zijn nieuwe woonplaats Deventer met Purmerend. "Het leven en de mensen, in het begin was dat wel even wennen. Inmiddels ben ik wel ingeburgerd."

"Ik zeg altijd alles wat er in me opkomt"

Keeper Go Ahead Eagles JAy Gorter

Gorter speelde in de jeugd van Ajax en AZ, maar bij beide clubs lukte het hem niet om door te breken. Dat kwam mede door zijn gedrag. Gorter weet nu dat hij niet altijd de makkelijkste was. "Ik ben een temperamentvolle jongen. Ik zeg altijd alles wat er in me opkomt. En dat is niet altijd slim, dat heb ik nu wel door."

Dinsdagavond speelt Gorter met de Eagles in Deventer tegen Jong AZ. 

Bekijk de video voor de hele reportage van Jay Gorter in Deventer.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]