Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Coronaproof naar een festival, het kan vanaf morgen in Wijk aan Zee

30 november 2020, 17.20 uur · Door Redactie

WIJK AAN ZEE - Ook tijdens de pandemie moet je een festival kunnen organiseren, aldus de organisatoren achter het Roetz Festival dat morgen van start gaat. De hoofdrol is weggelegd voor Wijk aan Zee, waar het festival zich geheel volgens de coronamaatregelen digitaal afspeelt.

Het festival is een samenwerking tussen De Vrijstaat Roets en de organisatie Kunsdt en is een volledig digitale belevenis waarbij de bezoeker een virtuele wandeling door Wijk aan Zee maakt. "Juist in deze tijd is het belangrijk om binnen de beperkingen culturele activiteiten te blijven organiseren", aldus organisator Jacky de Vries van Roetz.

De Kanslozen, een van de acts die optreden tijdens het Roetz festival - Peter Neijenhof

Meedoen is heel eenvoudig. Je koopt digitaal een kaartje en via een website kun je een wandeling maken door het dorp. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone, waarmee je de acts kunt bekijken die op video zijn opgenomen.

Ondanks dat het digitaal is, hebben de organisatoren er alles aan gedaan zodat je alsnog het echte festivalgevoel meekrijgt. "Zo kan je ineens een melding krijgen dat verderop in het dorp een act begint", vertelt medeorganisator Peter Neijenhoff. "Je kan dus ook te laat komen."

De deelnemende acts komen allemaal uit de regio. Kunstenaars en artiesten, professionals en amateurs, in totaal zijn er vijftien optredens die je online kunt bezoeken. Onder hen David van Aalderen, Nikki Kröder, Evelien Andree Wiltens, Peter Meester, Jan van der Land, de Baldados, de Verhalendames en Duo Platini. Ook organisatoren Jacky en Peter treden op.

Quote

"Je krijgt een melding als verderop in het dorp een act begint, op en top festivalgevoel dus"

Peter Neijenhoff, medeorganisator Roetz Festival

Het festival gaat morgen van start en zal zeker tot en met de lente te bezoeken zijn, zo laat de organisatie weten. Kaartjes zijn online verkrijgbaar, de prijs mag de bezoeker zelf bepalen. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]