Ga naar Content

NH Sportforum: "Ik zie Ajax dinsdag wel winnen van Liverpool"

AMSTERDAM - De maand november is bijna ten einde en daarom stond de radio-uitzending van NH Sport zondagavond in het teken van het NH Sportforum. Verslaggevers geven in het forum hun mening over de belangrijkste sportmomenten. In deze uitzending onder meer aandacht voor de vorm van AZ en Telstar en de heerschappij van Ajax in de eredivisie. 

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

AZ pakt de laatste weken veel meer punten dan aan het begin van het seizoen. Toch denkt chef Sport Edward Dekker niet dat het lek al boven is in Alkmaar. "Nee, totaal niet", zegt hij. "Ze hebben laten zien dat er potentie in zit en ze hebben tegen SC Heerenveen en afgelopen donderdag tegen Real Sociedad ook goed gespeeld. Maar tegelijkertijd zitten er ook nog mindere wedstrijden tussen. De eerste wedstrijd na de interlandbreak tegen FC Emmen hield bijvoorbeeld echt niet over. Een speler als Calvin Stengs haalt zijn niveau van vorig seizoen nog niet en ook gezien de positie op de ranglijst merk je dat AZ nog niet back on track is."

Resultaten

Verslaggever Rob Wanst is wat optimistischer over de ploeg van trainer Arne Slot. "Want je moet ook kijken naar de resultaten van de afgelopen weken. Die zijn beduidend beter dan aan het begin van het seizoen, toen de Alkmaarders veel te veel punten verloren en zodoende wegzakten op de ranglijst. Vanaf de uitwedstrijd bij Heerenveen gaat het weer een stuk beter en uiteindelijk telt alleen een resultaat. Langzaam maar zeker kruipt AZ naar de vorm van vorig seizoen."

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Waar AZ de laatste weken meer punten pakt, is daar bij Telstar geen sprake van. In november wisten de Velsenaren één keer te winnen en volgens Wanst is dat geen verrassing. "Ik denk dat Telstar misschien niet zo goed is als we allemaal willen.. Ze hebben pieken en dalen en ze zitten nu even in een periode van 'dalen'. Het heeft soms ook met spelers te maken. Zo ontbrak Sebastian Soto de afgelopen periode natuurlijk doordat hij meedeed met het nationale team van de Verenigde Staten. Dat is voor Telstar een aderlating, want het is natuurlijk wel een jongen die scoort voor die ploeg. Maar bij Telstar moét er niets; het is wat gemoedelijk."

"Het is niet meer zo dat de begroting van Telstar de laatste begroting van de eerste divisie is"

chef nh sport edward dekker

Dekker nuanceert: "Het is niet meer zo dat de begroting van Telstar de laatste begroting van de eerste divisie is. Ik zag laatst een overzichtje waarop stond dat zij de elfde á twaalfde begroting van de competitie hebben. Ook is het spelersbudget met een tonnetje omhoog gegaan. Dat Telstar niets moet, gaat mij dus wat te ver. Het is niet zo dat ze voor spek en bonen meedoen. Bovendien komen er de komende weken heel moeilijke wedstrijden aan tegen Cambuur, Almere City, Jong Ajax, NEC en De Graafschap."

Ajax

Beide mannen zijn onder de indruk van wat Ajax de afgelopen maand op de mat heeft gelegd. "Ik had afgelopen zaterdag tegen FC Emmen ook het idee dat het zomaar weer dubbele cijfers hadden kunnen winnen als ze een beetje hun best zouden doen", vertelt Dekker. "Het is eigenlijk beschamend voor de eredivisie. Je ziet FC Emmen vorige week met 1-0 verliezen van AZ en ook Feyenoord won er met de hakken over de sloot. Dan speelt Ajax bijna voetbal van een andere planeet. Ik zie ze dinsdag ook winnen van Liverpool."

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Wanst is het met hem eens. "Het is natuurlijk niet voor niets zo dat Ajax 42 doelpunten heeft gemaakt en er maar vijf tegen krijgt. Ze scoren ook gewoon heel makkelijk. Davy Klaassen blijkt ook zo belangrijk op het middenveld. Een verbindende speler, die vertrouwen uitstraalt en de ballen geeft waar hij ze moet geven. Hij wordt misschien wat onderschat. Ik denk dat het een heel goede aankoop is geweest van Marc Overmars."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]