Ga naar Content

Darter Zonneveld plaatst zich voor wereldkampioenschap

UITGEEST - Niels Zonneveld heeft zich maandag geplaatst voor het WK Darts. De jonge darter uit Uitgeest (22) kende een goed kwalificatietoernooi in Coventry en mag zich zodoende opmaken voor zijn debuut in het roemruchte Alexandra Palace, waar het WK wordt gehouden. 

Foto: Niels Zonneveld

Zonneveld rekende in zijn eerste wedstrijd af met zijn Poolse tegenstander Krzysztof Kciuk (6-3), waarna hij ook zijn landgenoot Jelle Klaasen versloeg: 6-4. De laatste horde richting een WK-ticket was de Duitser Martin Schindler, die eveneens aan de zegekar werd gebonden (7-4). Daardoor kan de Noord-Hollander zich gaan voorbereiden om voor de eerste keer deel te nemen aan het WK. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De uit Purmerend afkomstige darter Vincent van der Voort was al eerder verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap. Hij heeft in Londen een geplaatste status. Het WK begint op dinsdag 15 december. De loting staat komende donderdag op het programma. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]