Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Bussumse villa grotendeels verwoest, brandweer laat gebouw gecontroleerd uitbranden

30 november 2020, 14.35 uur · Aangepast 1 december 2020, 09.10 uur · Door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Een zeer grote brand heeft een villa in Bussum grotendeels verwoest. De vlammen sloegen urenlang hoog uit het rieten dak, dat aan het eind van de middag instortte. De brandweer laat de villa gecontroleerd uitbranden, het gebouw is niet meer te redden.

NH Nieuws/Floris van der Woude

De brand in de villa aan de Amersfoortsestraatweg - vlak achter woonzorgcentrum Patria aan de Ceintuurbaan - ontstond even na 14.00 uur zeer waarschijnlijk door kortsluiting. Het vuur werd al snel groter.

De bewoners van de villa ontdekten dat er iets mis was toen de stroom uitviel. Ze konden het huis op tijd verlaten. De bewoners zijn hevig geschrokken opgevangen door de buren en later opgevangen in een hotel even verderop. Ze worden bijgestaan door slachtofferhulp.

Vuur blijft oplaaien

De brandweer schaalde vanwege de zeer grote brand al snel op naar de eerste fase van het regionale rampenplan. De brandweer rukte hierom met meerdere korpsen uit de regio uit om het vuur te blussen, ook vanuit Utrecht kwam er versterking.

Tekst gaat verder onder de video

Grote brand Bussum - NH Nieuws

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat een team gespecialiseerd in branden op rieten daken meteen het dak op is gegaan om met speciale apparatuur de brand uit te krijgen. Dat leek eerst te lukken, maar het vuur laaide later toch weer flink op.

Rookwolken op de snelweg

De vlammen en de rook van de brand waren tot in de wijde omtrek te zien. Doordat de villa pal naast de snelweg A1 staat, zorgde de rook voor hevige overlast voor autoverkeer. De brandweer riep automobilisten op hun snelheid aan te passen of, zo mogelijk, een andere route te kiezen. 

Mogelijk heeft deze rook geleid tot een kettingbotsing met vijf auto's. De snelweg is ter hoogte van het ongeluk een paar uur afgesloten geweest vanwege de rookwolken van de brand.

De brandweer verwacht vanavond nog enkele uren bezig te zijn met het blussen van de brand. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]