Amsterdam

NL
V

Halsema over drukte Black Friday: "Winkeliers moeten hun klanten kunnen ontvangen"

29 november 2020, 20.25 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Volgens de gemeente Amsterdam was de drukte in de winkelstraten dit weekend 'beheersbaar', omdat er verschillende maatregelen getroffen waren.  Desondanks klonk vanmiddag wel de oproep om niet meer naar het centrum te komen omdat het te druk werd. Burgemeester Halsema wil dat de winkels open blijven, maar roept tegelijkertijd ook op om de komende tijd drukte te vermijden.  

Drukte in de Kalverstraat vanwege Black Friday - Inter Visual Studio/Sam de Joode

De drukte had vooral te maken met Black Friday: een dag die wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen.

Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteerden veel winkels met grote aanbiedingen en kortingen. Ook dit weekend waren er nog veel acties, waardoor het druk kon zijn in de winkelstraten.

Rekening gehouden

Volgens de gemeente is er van tevoren rekening gehouden met extra drukte vanwege Black Friday. Er zijn daarom 'verschillende maatregelen klaargezet'. Daarbij zou ook rekening gehouden zijn met het belang van ondernemers.

Uiteindelijk heeft de gemeente iedereen opgeroepen om niet meer naar de binnenstad te komen. Ook is er op verschillende plekken, zoals op de Kalverstraat, eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Quote

"Ik kijk terug op een weekend waarin ondernemers, handhavers en agenten goed hebben samengewerkt"

femke halsema, burgemeester amsterdam

"Ik kijk terug op een weekend waarin ondernemers, handhavers en agenten goed hebben samengewerkt", zegt burgemeester Halsema daarover.  "Amsterdam blijft gastvrij en winkeliers moeten hun klanten kunnen ontvangen."

"Maar ik verwacht ook dat bezoekers de komende weken rekening houden met mogelijke drukte en wegblijven of weggaan als er te veel mensen bij elkaar komen", vervolgt ze.

Drukke decembermaand

De gemeente Amsterdam roept daarom roept iedereen op om tijdens de drukke decembermaand extra op te letten. "Kom zoveel mogelijk doordeweeks naar de binnenstad, kom vroeg op de dag, of doe inkopen in je eigen buurt."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]