Ga naar Content

Telstar moet winnen van Jong Utrecht: "Maar we zullen geen polonaise lopen"

VELSEN-ZUID - Telstar gaat maandagavond op bezoek bij Jong FC Utrecht proberen om de zesde overwinning van het seizoen te boeken. De ploeg van trainer Andries Jonker wil daarmee de 2-0 overwinning op FC Dordrecht een goed vervolg geven. 

Telstar-trainer Andries Jonker - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Dat het geen makkie wordt is een understatement. "Alle beloftenteams leveren met name in het eerste uur enorm veel strijd", weet Jonker. "Dat zal bij Jong FC Utrecht niet anders zijn. Het zijn jonge honden die willen laten zien wat ze kunnen. Ik vind dat zij dit jaar een prima ploeg hebben."

"De prijzen worden niet verdeeld na deze wedstrijd"

telstar-trainer Andries jonker

Telstar is onderdeel van een grote middenmoot, waarin het verschil tussen de nummers zeven en veertien van de ranglijst slechts twee punten is. "De prijzen worden niet verdeeld na deze wedstrijd", is de oefenmeester reëel. Dus als we winnen zullen we geen polonaise lopen en als we verliezen lopen we niet in de rouwstoet. We gaan ervoor om richting plek zeven te spelen en niet onder in de ranglijst te verdwijnen."

Bekijk hieronder de hele voorbeschouwing op Jong FC Utrecht - Telstar

Telstar bereidt zich voor op Jong FC Utrecht - NH Nieuws

Na de wedstrijd tegen de Utrechters komt er een lastig programma aan voor Telstar. Zo komen onder andere SC Cambuur en Almere City op bezoek in Velsen-Zuid. Extra belangrijk dus om tegen Jong FC Utrecht nog punten mee te pakken. "Maar punten pakken is iedere week belangrijk", weet spits Glynor Plet. "Er komt een lastige periode aan met vijf moeilijke tegenstanders, maar ook daarin willen we punten pakken. Tegen Jong FC Utrecht staan er twee jonge, frisse ploegen op het veld. Ik denk dat wij het spel moeten maken en de wedstrijd uiteindelijk moeten winnen."

Jong FC Utrecht - Telstar begint maandagavond om 18.45 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]