Ga naar Content

Bezoekersstop in openingsweekend van nieuw outletcentrum in Halfweg

HALFWEG - De gloednieuwe kledingoutlet Amsterdam The Style Outlet in Halfweg heeft in het eerste weekend al twee keer een bezoekersstop moeten inlassen vanwege drukte. Nadat gisteren al tijdelijk geen nieuwe bezoekers werden toegelaten, is het ook vandaag te druk in het winkelcentrum.

Foto: NH Nieuws / Stephan Brandhorst

Veel nieuwsgierige koopjesjagers trekken dit weekend naar de nieuwe winkellocatie, halverwege Haarlem en Amsterdam. Ook hier stunten veel winkels met speciale Black Friday-aanbiedingen.

Lees ook

Door de winkelgekte rondom Black Friday waren enkele winkelgebieden in Nederland op vrijdag al genoodzaakt het bezoek terug te schroeven. Dit weekend staat in Halfweg daarom personeel bij alle ingangen om het aantal mensen in de gaten houden. De outlet is berekend op een maximum van 2.000 bezoekers in coronatijd.

Dat aantal werd gistermiddag rond 13.00 uur voor het eerst bereikt. Hierdoor was de organisatie genoodzaakt de outlet tijdelijk te sluiten voor nieuwe bezoekers. De winkels konden wel open blijven, maar de deuren van het terrein gingen twee uur lang op slot.

Tekst gaat door onder de video

Te druk bij de nieuwe Outlet in Halfweg - NH Nieuws

Ook vandaag is het weer 'te druk' bij de outlet. Wel is het volgens de beveiliging en enkele uitbaters iets rustiger dan op gisteren. "Wellicht speelt het weer iets mee, of hebben mensen gezien dat het gesloten wordt als het te druk is", aldus een winkeleigenaar.

Toch zit de outlet ook vanmiddag op het randje van het maximum aantal bezoekers. De organisatie doet daarom een oproep op social media dat bezoekers beter even konden wachten. "Het begint nu erg druk te worden", valt te lezen op Facebook. Om even later daar aan toe te voegen: "We laten tijdelijk geen bezoekers meer toe."

Inmiddels is het advies van de gemeente Haarlemmermeer om helemaal niet meer naar de outlet te gaan vandaag. "Kies een andere dag en een rustige tijd om te gaan shoppen", aldus de gemeente. 

Vanmiddag plaatste de outlet de volgende mededeling op social media:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Foto: NH Nieuws

De outlet opende afgelopen donderdag haar deuren, tot onvrede van verschillende buurtbewoners en ondernemers. Buurtbewoners zijn bang dat outletbezoekers hun auto in de woonwijk parkeren, omdat het daar gratis is. Ondernemers uit de omgeving vrezen voor de concurrentie van de nieuwe winkels.

Outlet Halfweg opent de deuren - NH Nieuws

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]