Ga naar Content

'Dubbel Genieten' is meer dan gewoon een kookboek

OBDAM - Een kookboek met niet alleen recepten, maar ook natuurfotografie. Dit concept is ontstaan uit een vriendschap tussen Ursula Pimmelaar en Yvonne Balk. Zij leerden elkaar kennen op Facebook en bundelende hun talenten om een kookboek samen te stellen. Ursula Pimmelaar en Yvonne Balk vertellen aan WEEF Radio over het kookboek 'Dubbel Genieten'.

kookboek Dubbel Genieten - Foto: Yvonne Balk

Drie jaar geleden startte Ursula met een Facebookpagina waarop zij elke dag een recept plaatst. "Soms een nieuw recept, maar meestal kwam dat recept vanaf mijn eigen site." In de ochtend plaatst zij dan een ontbijtrecept en in de avond een recept voor een avondmaal. "Daarop wordt altijd heel veel gereageerd en er worden foto's gestuurd met recepten die mensen dan gemaakt hebben en dan plaatsen ze dat." 

"Het kookboek is óók leuk om gewoon doorheen te bladeren"

Yvonne balk

Yvonne volgde Ursula op Facebook. Zelf heeft zij een site als fotograaf. "Op een gegeven moment heb ik contact met Ursula opgenomen om te kijken of wij samen misschien wat moois konden maken." Dat is gebeurd, want samen hebben zij het kookboek Dubbel Genieten uitgebracht. 

Yvonne: "Een kookboek is een kookboek." Ze vertelt verder: "Daarin kijk je voor het maken van gerechten." De dames leek het mooi dat mensen ook iets te doen hebben als zij niet aan het koken zijn. Zo is het concept ontstaan om het kookboek te combineren met natuurfotografie.  "Het kookboek is óók leuk om gewoon doorheen te balderen." 

Invulling van het boek

Het kookboek bevat geen recepten met zakjes en pakjes. Wel zijn het vooral makkelijke gerechten en toch gezond. "Zo kunnen ook werkende mensen de gerechten maken." Dat geldt ook voor de recepten van de tussendoortjes die in het kookboek staan.

De foto's in het boek zijn vooral natuurfoto's. Een groot gedeelte van die foto's is genomen is West-Friesland. "Ik ga dan met mijn camera op pad en fotografeer wat ik tegenkom. Yvonne hoeft meestal niet lang op zoek naar een mooi beeld. "Uiteindelijk komt er altijd wel iets moois voorbij." 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]