Ga naar Content

VLOG: Desi eet poffertjes bij de Sint 🎁

ENKHUIZEN - Ook de Sint moet in coronatijd met originele oplossingen komen en zo is de Sinterklaas Drive-through geboren. Een route met lichtjes, pieten, de discopiet én natuurlijk Sinterklaas, met als eindbestemming de bestelde lekkernijen.

Desi Bootsman gaat door de Sinterklaas drive-through - Foto: WEEFF

De Sinterklaas drive-through wordt georganiseerd door Strandpaviljoen Enkhuizen. Chef-kok Eddie Ricksen vertelt aan WEEFF hoe het idee is ontstaan. "Wij zijn als Strandpaviljoen een echt kinderrestaurant", legt hij uit. "Zo hebben we ook een zandbak in ons restaurant staan."

"Door corona kunnen de mensen enkel eten bij ons bestellen en afhalen, waardoor we in deze tijd iets wilden organiseren voor de kinderen rondom het thema Sinterklaas. Ook omdat het Pietendorp dit jaar niet door is gegaan. Dat doen we nu een beetje in het klein."

Op het terrein van de oude camping in Enkhuizen stroomde het gisteren aan het einde van de middag al vol met auto's van gezinnen die een kijkje kwamen nemen en eten bestelden. "De eerste avond was een groot succes. Ik denk dat er ongeveer 70 auto's langs zijn gekomen. Ongeveer 250 mensen hebben de eerste avond bij ons bezocht." Een van die auto's was Desi die de proef op de som nam. 

Bekijk hieronder het bezoek van Desi aan de drive-through. De tekst gaat verder onder de video.

Verlichte route

"Het leukste is het om langs te komen als het wat donkerder is", vertelt Ricksen. "Daarom beginnen we ook om 16.30 uur. De avonden bij ons duren tot 19.30 uur."

Aan het begin van het terrein kun je het eten bestellen, van hamburgers tot speculaas wafels. Desi besluit een rondje te maken en kiest voor de poffertjes met pepernoten. Vervolgens rijdt ze verder over een pad die door de lichtjes aan wordt gegeven, terwijl het eten wordt voorbereid. Langs het pad zijn verschillende activiteiten te zien, zoals een ingerichte werkplaats voor de pieten, een muziekpiet die platen draait op zijn eigen podium, en een plek waar kinderen, en Desi, kunnen vissen naar pakjes. 

"Daarnaast hebben we een hele favoriete kraam waar iedereen warme wafels en poffertjes kan bestellen", aldus Ricksen. "Voor de kinderen hebben we een speciaal menu samengesteld met onder meer patat en snacks. Voor de volwassenen staan ook andere dingen op de kaart."

Wassen tijdens het wachten

Sinterklaas zelf is natuurlijk ook aanwezig in de drive-through. Hij zit op een grote stoel langs het terrein, dus de kinderen kunnen vanuit de auto naar hem kijken en met hem praten. En omdat het terrein nogal blubberig is, zorgt het restaurant er voor dat de auto's tijdens het wachten op de bestelling schoon worden gemaakt.

Bij het verlaten van het terrein wordt het eten aangereikt en kun je dat in de auto opeten of meenemen naar huis. De Sinterklaas drive-through van Strandpaviljoen Enkhuizen is het hele weekend geopend van 16.30 uur tot 19.30 uur, en op dezelfde tijden in het weekend van 3 en 4 december.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook