Alkmaar

NL
V

Alkmaarse sportschool nu kerstbomen-drive-through: "Echt een kerstsfeertje!"

29 november 2020, 14.00 uur · Aangepast 29 november 2020, 14.26 uur · Door Maaike Polder

ALKMAAR - Even geen gewichten en burpees, maar sparren en dennen: een sportschool in Alkmaar heeft een alternatief bedacht voor het jaarlijkse kerstfeestje, namelijk een drive-through om je kerstboom te kopen en kerstcadeautjes te scoren. "Je rijdt via de parkeerplaats langs alle stations, er is leuke muziek en aan het einde ga je naar huis met een prachtige kerstboom!"

Dat vertelt bedenker Martijn Ploeger tegen NH Nieuws. Leden, maar ook niet-leden, kunnen een boom komen scoren,  net als producten van andere lokale ondernemers, waaronder wijnpakketten.

Ploeger sloot een deal met kerstbomenverkoper Jefrem Groot, die al een aantal winters bij de Grote Kerk in het Alkmaarse centrum staat te verkopen. "Ik wilde niet in zijn vaarwater zitten, dus belde ik hem op en vroeg: zullen we samenwerken?" Groot: "Helemaal goed: ik lever de bomen bij hem af en zo verdienen we er samen wat aan."

'Dubbel gevoel'

In het centrum zijn veel ondernemers aan de verkoop van kerstbomen gegaan. Groot: "Het voelt dubbel. Ik snap dat horecaondernemers op andere manier omzet willen genereren, maar ze zitten wel in andermans markt te rommelen. Ik ga ook geen friet verkopen."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]