Ga naar Content

Oranjevrouwen verliezen kansloos van wereldkampioen VS

BREDA - Het Nederlands voetbalelftal voor vrouwen is er vrijdag niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen de Verenigde Staten. Oranje ging in een oefenwedstrijd in Breda met 2-0 onderuit tegen de nummer 1 van de wereld. Dat was dezelfde uitslag tussen beide landen als vorig jaar juli in Lyon tijdens de finale van het wereldkampioenschap.

Lieke Martens in duel met Rose Lavelle van de Verenigde Staten - Foto: Pro Shots / Remko Kool

De nederlaag was verdiend. Nederland noteerde in de 87e minuut via spits Jill Roord de eerste en enige doelkans. De eindstand was toen al bereikt. Rose Lavelle opende kort voor rust de score, toen ze vanaf rechts naar binnen draaide en de bal in de verre hoek naast keepster Sari van Veenendaal krulde. De tweede treffer kwam in de 70e minuut op naam van Kristie Mewis.

Bij Oranje ontbrak Sarina Wiegman op de bank. De bondscoach verliet vrijdagmiddag het trainingskamp wegens familieomstandigheden. Assistent-trainer Arjan Veurink nam de taken van Wiegman waar en werd bijgestaan door Arvid Smit, die normaal gesproken de wedstrijden vanaf de tribune bekijkt.

Blessures

Nederland miste naast spits Vivianne Miedema (heupblessure) ook Stefanie van der Gragt. De verdedigster van Ajax liep woensdag bij de training een bovenbeenblessure op. Naar verwachting is Van der Gragt er dinsdag wel bij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo, die eveneens in Breda wordt gespeeld. Oranje verzekerde zich vorige maand al van deelname aan het EK 2022 in Engeland.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]