Ga naar Content

Geen NK sprint voor Koen Verweij: "Nu het moment om even rust te pakken"

ALKMAAR - Zonder Koen Verweij begint zaterdag het NK sprint in Heerenveen. De Alkmaarse schaatser laat in gesprek met NH Sport weten dat hij na een sterk NK allround toe is aan rust. 

Koen Verweij tijdens het NK allround - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

"Het gaat inmiddels allemaal weer erg goed met me na mijn blessure. Er zit een stijgende lijn in. Ik heb in augustus een hernia opgelopen en dan moet je rust nemen en gaan revalideren", aldus Verweij. "Het waren frustrerende maanden, maar juist dan moet je het volle vertrouwen houden in de medische staf."

Ondanks zijn rugproblemen reed Verweij een sterk NK allround waar hij vijfde werd. "Ik ben nog lang niet in de buurt van mijn topvorm, maar ik was wel heel tevreden met mijn prestaties op dat toernooi. Nu moet ik echter rust houden. Anders zou ik acht ritten gaan rijden in twee weken en dat is echt nog te veel", vertelt Verweij.

"Acht ritten rijden in twee weken is echt nog te veel"

Schaatser Koen Verweij

NK sprint

Zonder Verweij begint dus morgen het NK sprint. Verweij ziet naast provinciegenoot Dai Dai N'tab nog twee andere kandidaten voor de eindzege in Heerenveen. "Dai Dai maakt aanspraak op de eindoverwinning. Hein Otterspeer en Kai Verbij maken daarnaast ook een grote kans. Die zijn erg goed in vorm en gaan het Dai Dai erg lastig maken."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]