Ga naar Content

Minuut stilte op Nederlandse velden voor overleden Maradona

ZEIST - Dit weekend wordt bij alle voetbalwedstrijden in Nederland een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Diego Maradona. De KNVB, Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie hebben dat gezamenlijk afgesproken.

Een eerbetoon aan de overleden Diego Maradona - Foto: Pro Shots / Zuma Press

"Met de minuut stilte wil het Nederlandse betaald voetbal respect betuigen aan een van de grootste voetbaliconen aller tijden", staat in een verklaring. De minuut stilte is voorafgaand aan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, waaronder dus vanavond al bij het duel tussen FC Volendam en Almere City. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De Europese bond UEFA besloot direct om bij alle wedstrijden in de Champions League en Europa League een minuut stilte te houden voor de man die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte. Ajax, dat met Nicolás Tagliafico en Lisandro Martinez twee Argentijnen in de ploeg heeft, speelde woensdagavond ook met rouwbanden tegen FC Midtjylland (3-1).

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]