Haarlem

NL
V

Rotary Haarlem-Oost schenkt diners aan cliënten Humanitas

27 november 2020, 13.30 uur · Aangepast 28 november 2020, 13.10 uur
Door Geja Sikma · Foto: Rotary Haarlem-Oost

HAARLEM - De diners die de leden van Rotary Haarlem-Oost anders eens per maand bij Landgoed Groenendaal nuttigen, zijn de afgelopen maand geschonken aan cliënten van Humanitas. "Twee vliegen in één klap", is de redenatie van de club, die de actie nog even door laat lopen. "Zo bieden we steun aan Humanitas én aan Landgoed Groenendaal", aldus Linda Wegman van de netwerkorganisatie.

Rotary Haarlem-Oost

De diners die gekookt worden in de keuken van Landgoed Groenendaal, waar de clubleden van Rotary Haarlem-Oost voor de horecasluiting eens per maand samen kwamen, worden elke woensdagavond bij deelnemers van Humanitasprojecten rondgebracht. Er zijn al ongeveer 150 maaltijden bezorgd en de actie gaat nog tot half december door. Ook rond de kerst wil de Rotary maaltijden rondbrengen en willen ook andere rotaryclubs uit de regio soorgelijke acties gaan doen. 

Volgens Onika Pinkus van Humanitas zijn de cliënten van Humanitas heel enthousiast over de actie.  "Ze waarderen dat ze op deze manier een beetje aandacht krijgen in een moeilijke periode." 

Coronacrisis

"Door de coronacrisis vallen voor velen de zekerheden weg, doordat het bedrijf waar mensen werken failliet gaat, of de opdrachten als zzp’er wegvallen. De economische gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Bij Humanitas zien we dat steeds meer mensen financiële problemen krijgen en hulp bij ons zoeken."

De mensen hebben de hulp van Humanitas ingeroepen bij bijvoorbeeld administratie, om te voorkomen dat ze enorme schulden oplopen. Maar ook de mensen die bij Humanitas bekend staan als eenzaam, krijgen een luxe maaltijd. 

💬 Wil je niets missen uit Haarlem en omgeving?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]