Schiphol

NL
V

Verdacht kopstuk cokebende Schiphol opgepakt in Dubai

26 november 2020, 22.20 uur · Aangepast 27 november 2020, 06.30 uur · Door Redactie

SCHIPHOL - Shurendy Q., een verondersteld kopstuk van een drugsbende die in 2014 via Schiphol vanaf de Antillen cocaïne naar Nederland wilde smokkelen, is in Dubai opnieuw aangehouden. Dat meldt de NOS.

Koninklijke Marechaussee op Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

Shurendy Q. stond in 2014 al voor de rechter voor zijn rol als kopstuk van een drugsbende, maar werd door de rechtbank op Schiphol vrijgesproken.

Diverse liquidaties

De aanhouding in Dubai werd verricht door een speciale politie-eenheid in Dubai op verzoek van het Openbaar Ministerie van Sint Maarten. Q. wordt verdacht van het opdracht geven tot diverse liquidaties, ontvoering, het leiding geven aan een criminele organisatie en witwassen.

"Met de aanhouding van Shurendy Q. is een belangrijke stap gezet in het onderzoek", zegt het OM in een persverklaring. "Hiermee is de oplossing van verschillende liquidaties een stap dichterbij gekomen, waarmee gerechtigheid wordt bereikt voor de slachtoffers en hun nabestaanden." 

Er wordt al jaren gezocht naar Q. door de justitie op Curaçao en Sint Maarten. Justitie beschouwt hem als één van de drie leiders van de  No Limit Soldiers (NLS), de bende die in 2013 de populaire politicus Helmin Wiels vermoordde. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]