Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Hilversum gaat slachtoffers toeslagenaffaire helpen en opent meldpunt

26 november 2020, 16.53 uur · Aangepast 26 november 2020, 17.13 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Hilversummers die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst worden door de gemeente Hilversum opgeroepen zich te melden. Hilversum wil Hilversummers die in de financiële problemen zijn gekomen door de kwestie helpen, maar weet niet wie de slachtoffers zijn.

Pixabay

Zeker 38 Hilversumse gezinnen zijn, samen met tienduizenden in Nederland, slachtoffer van een keiharde fraudejacht van de Belastingdienst. Ze werden onterecht als fraudeur bestempeld en moesten soms tot wel tienduizend euro aan 'onterecht' verkregen kinderopvangtoeslag terugbetalen. Dat bracht veel ouders in de financiële problemen, sommigen raakten zelfs hun baan kwijt.

Het zou overigens nog kunnen dat er veel meer Hilversumse gezinnen slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. Op nieuwe lijsten die in Den Haag de ronde doen, zou er al sprake zijn van 111 Hilversumse gezinnen. 

Problemen oplossen

Hilversum wil de getroffen gezinnen graag helpen, maar vanwege de privacywetgeving mag de Belastingdienst de contactgegevens van de getroffen gezinnen niet met de gemeente delen. De gemeente roept getroffen gezinnen op zich daarom te melden. Hilversum wil samen met de gezinnen kijken hoe ontstane problemen door de toeslagenaffaire opgelost kunnen worden. 

Het meldpunt komt er op voorspraak van de lokale SP-fractie. De partij roept alle regiogemeenten op om zo'n meldpunt te openen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]