Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

Handbalster Van Wetering verkast naar Odense

26 november 2020, 16.06 uur · Door Redactie

HEERHUGOWAARD - Bo van Wetering speelt vanaf volgend seizoen voor Odense. De handbalster uit Heerhugowaard heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Deense grootmacht, met een optie voor een derde seizoen. 

ANP

Van Wetering, die afgelopen winter onderdeel uitmaakte van de succesvolle formatie waarmee Nederland wereldkampioen werd, komt over van het Duitse TuS Metzingen. Voor die ploeg scoorde de Heerhugowaardse dit seizoen al 54 doelpunten in tien wedstrijden. 

Van Wetering transfereerde in 2016 van SEW naar VOC, waarna ze in 2019 de stap naar Duitsland maakte. Bij Odense kan ze vanaf volgend seizoen vlieguren maken in de Champions League. De Noord-Hollandse komt in Denemarken veel landgenotes tegen. Tess Wester (eveneens afkomstig uit Heerhugowaard), Dione Housheer en Lois Abbingh staan namelijk ook op de loonlijst bij de toekomstige club van de hoekspeelster. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]