Ga naar Content

Beruchte spoorwegovergang in Santpoort-Zuid eindelijk dicht: omwonenden opgelucht

SANTPOORT-ZUID - De beruchte onbewaakte spoorwegovergang in Santpoort-Zuid ter hoogte van de Van Dalenlaan is definitief gesloten. Het heeft jaren geduurd voordat het moment daar was, maar donderdagochtend maakte ProRail de oversteek onmogelijk door er een hek te plaatsen. De afsluiting is het logische gevolg van een gerechtelijke uitspraak. Twee jaar geleden verongelukte op de plek een fietser die door de trein werd gegrepen.  

Onbewaakte overgang dicht - Foto: Wouter Hartendorf

Een aantal omwonenden heeft zich lang verzet tegen de sluiting. Ze vonden de kortste verbinding tussen boerderij Sinneveld en de bebouwde kom van het dorp niet onveilig. Het protest tegen de sluiting hield de aanleg van een ontsluitingsweg tussen die plek en station Santpoort-Zuid lange tijd tegen. Na afwijzing van het bezwaar en de aanleg van de weg kon de overgang vanmorgen eindelijk worden afgesloten. 

"We zijn heel erg blij, met veel jonge gezinnen in de buurt hield je elke keer je hart vast"

Wouter Hartendorf van boerderij Sinneveld

Wouter Hartendorf van de nabijgelegen boerderij Sinneveld haalde opgelucht adem toen donderdagochtend de onbewaakte overgang door ProRail werd afgesloten. "Er wonen hier veel jonge gezinnen, je hield elke keer je hart vast. Daarbij werd het hier door de coronacrisis steeds drukker met wandelaars en fietsers. Je zag van alles oversteken: jonge ouders met kinderwagens, ouderen met rollators en veel fietsers." 

Incidenten

Behalve het dodelijke ongeluk in 2018 is er een reeks incidenten geweest op het spoor. Hartendorf houdt zijn hart vast voor de onveilige situatie op de onbeveiligde overgang in zijn dorp. ProRail wil ook deze oversteek laten verdwijnen, als onderdeel van een totale sanering van de onbewaakte overgangen in  ons land.  

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]