Ga naar Content

Bekerduel tussen Ajax en FC Utrecht op woensdag 16 december

ZEIST - Op woensdag 16 december neemt Ajax het in de tweede ronde van de KNVB-beker op tegen FC Utrecht. De aftrap in de Johan Cruijff ArenA is dan om 21.00 uur. Vorig seizoen verloor Ajax in de halve finale met 2-0 van FC Utrecht.

Foto: Pro Shots / Niels Boersema

De zeven winnaars van deze ronde kwalificeren zich voor de achtste finales. AZ, FC Volendam, ADO Den Haag, Feyenoord, Fortuna Sittard, sc Heerenveen, Heracles Almelo, MVV Maastricht en NEC werden eerder vrijgeloot en zijn al zeker van een plek bij de laatste zestien.

Lees ook

Negen wedstrijden in 28 dagen

Met deze wedstrijd is het programma voor Ajax duidelijk tot eind december. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelt tot de kerst steeds doordeweeks en in het weekend.

Woensdagavond treffen de Amsterdammers FC Midtjylland in de Champions League, waarna FC Emmen zaterdag wacht in de competitie. Vervolgens speelt Ajax tegen Liverpool, FC Twente, Atalanta Bergamo, PEC Zwolle, FC Utrecht (beker), ADO Den Haag en Willem II.

Het uitduel met Willem II staat gepland op woensdag 23 december om 18.45 uur. Niet eens drie weken later gaat de competitie alweer verder als PSV op 10 januari wacht in Amsterdam.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]