Ga naar Content

Beverwijkse Grote Kerk als pakhuis: speelgoed gretig ingeleverd en opgehaald

BEVERWIJK - Het was een drukte van belang de afgelopen dagen in de Grote Kerk van Beverwijk met mensen die speelgoed kwamen brengen én halen. Ze waren afgekomen op een actie van de Stichting Welzijn Beverwijk in samenwerking met het sociaal team van de gemeente.  

Aan de oproep aan plaatsgenoten om speelgoed van zolder naar de kerk te brengen is in groten getale gehoor gegeven. Daardoor hebben gezinnen die bij de voedselbank zijn aangesloten kiezen uit een breed aanbod sinterklaascadeaus voor hun kinderen. Hans Bruin van het sociaal team keek van een afstandje toe en zag dat het goed was. "We zijn erg tevreden over de actie."   

Nodig

Het succes van de actie toont aan dat er mensen zijn die kennelijk niet de financiële middelen hebben om sinterklaascadeautjes voor hun kinderen te kunnen kopen. Bruin: "Als sociaal team maken we dagelijks mee dat mensen het, door welke oorzaak dan ook, slecht hebben. Dan is het toch mooi dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen?"    

"Mooi dat we de mensen door deze actie een beetje dichter bij elkaar brengen"

Hans Bruin, sociaal team Beverwijk

Bruin sprak als een vervroegde kerstboodschap de hoop uit dat dit soort acties mensen dichter bij elkaar brengt. "We leven in een steeds verder polariserende maatschappij. Dan is het mooi als je voor wat verbinding kunt zorgen. En dat blijkt niet zo moeilijk te zijn: de één heeft iets over en geeft het aan degene die het nodig heeft."  

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]