Ga naar Content

Verdacht pakketje Plantage Parklaan in Amsterdam blijkt explosief

AMSTERDAM - Het verdachte pakketje dat vanochtend aan de Plantage Parklaan in Amsterdam werd gevonden, blijkt een explosief te zijn. Dat vertelt een woordvoerder van de politie aan NH Nieuws.

Foto: AT5

De politie laat weten dat het niet nodig was om het explosief ter plekke onschadelijk te maken. Bij de melding werd naast een forensisch team ook de Teamleader Explosieven Verkenning opgeroepen voor onderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat het niet zomaar een pakketje was. Daarom werd de Explosieven Opsporingsdienst (EOD) van Defensie ingeschakeld, en zij beginnen nu met de afvoering van het explosief.

De bewoners die in het pand wonen waar het explosief in een portiek werd gevonden, werden gevraagd binnen te blijven, zodat zij geen gevaar zouden lopen. Een deel van de buurtbewoners moest hun huis uit.

Op foto's is te zien dat de straat tussen café Smit en Voogd, op de hoek van Plantage Middenlaan, en de Latjesbrug nog is afgezet. De politie verwacht dat die straat binnen ongeveer een uur vrijgegeven wordt.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]