Ga naar Content

Bedenker ‘Zeesluis IJmuiden’ overdonderd door aandacht: "Zoveel ophef had ik niet verwacht"

IJMUIDEN - Liesbeth van de Pieterman werd gister gekroond tot winnaar, zij bedacht de naam 'Zeesluis IJmuiden'. Ze is blij met de winst en met de naam, maar is overrompeld door alle aandacht en de grappen en grollen die de naam teweeg brengt, vertelde Liesbeth vanochtend op NH radio.

Zeesluis IJmuiden in aanbouw - Foto: Rico Dallinga

"Ik heb maling aan wat ze zeggen of schrijven, dat moeten mensen zelf weten. Ik ben heel blij met de naam 'Zeesluis IJmuiden'", zegt de IJmuidense. "Het is simpel, maar het is de grootste zeesluis en het is in IJmuiden. Precies wat het is."

De hoeveelheid aandacht die de winst met zich meebrengt, had Liesbeth niet verwacht. "Hoeveel telefoontjes en appjes ik nu krijg, is ongelooflijk. Mijn familie grapten al dat ik wel een BN’er lijk en dat ik binnenkort met een beveiliger over straat moet", zegt Liesbeth lachend.

Luister hieronder het interview terug met Liesbeth vanochtend tijdens de uitzending van 'De Ontbijttafel' op NH radio 

Bedenker ‘Zeesluis IJmuiden’ overdonderd door aandacht: "Zoveel ophef had ik niet verwacht" - NH Nieuws

De zeesluis is het gesprek van de dag in heel Nederland. Aanleiding is de keuze voor de naam van de nieuwe zeesluis die uit de vijfduizend inzendingen werd gekozen. Voor de enkeling die het heeft gemist, de grootste zeesluis van de wereld zal 'Zeesluis IJmuiden' gaan heten. Deze veilige keuze kon rekenen op veel hilarische reacties op social media, maar ook in IJmuiden zelf.

Tekst gaat verder onder de video

Teleurgestelde reacties op naam nieuwe zeesluis - NH Nieuws

Liesbeth was een van de vijf die de naam ‘Zeesluis IJmuiden’ inzond, maar zij was de allereerste en daarmee de winnaar. Liesbeth wint een taart met de naam van de sluis erop en mag aanwezig zijn bij de officiële opening van de zeesluis. Naar verwachting is deze in 2022 gereed.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]