Amsterdam

NL
V

Padel sinds corona populairder dan ooit: "We zitten rammetje vol"

25 november 2020, 18.58 uur · Aangepast 25 november 2020, 19.12 uur · Door Frederieke Weel

AMSTERDAM - Alle padelbanen op het Amstelpark in Amsterdam waren vanmiddag bezet. De sport is namelijk populair. Padeltrainer Tim Wolters begrijpt het wel: "Iedereen die het één keer speelt, is gelijk verkocht."

Padel is een combinatie tussen tennis en squash en wordt in een glazen kooi gespeeld. Volgens Wolters is de sport sinds corona steeds populairder geworden. "Je kan anderhalve meter houden, dus mensen konden blijven spelen. Sinds mei zijn de reserveringen echt omhoog geschoten. De komende acht avonden zijn we al volgeboekt."

Ron van Hemert Stakenburg was altijd een fanatiek squasher, maar toen dat niet meer kon vanwege corona moest hij iets anders verzinnen. "Sinds juli zijn we begonnen met padel en we vinden het ontzettend leuk, vooral omdat je met z'n vieren speelt. We kennen elkaar al jaren, dus we kunnen elkaar lekker een beetje jennen", vertelt Ron.

Tekst loopt door onder de video. 

Padel - NH Nieuws

De Play Padel Club opende in 2015 de eerste padelbaan van Nederland. Manager Nick Hersevoort ziet de populariteit ook stijgen. “Door corona is de 9-tot-5-mentaliteit verdwenen. Naast de avonduren die al populair waren, zijn de banen overdag nu ook vaak druk bezet. We zien nu ook veel hockeyers en voetballers op de baan. Die zijn nu op zoek naar een andere sport.”

“Als je eenmaal een keer op de baan hebt gestaan, wil je meteen nog een keer”, beweert Nick. “De sport is superlaagdrempelig en sociaal. Je kan het gewoon met je drie beste vrienden spelen. Bovendien kan je nu weinig andere dingen doen, dus het is erg toegankelijk.”

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]