Ga naar Content

Lichte stijging in Uitgeest, rest van de IJmond wel daling positieve coronatesten

IJMOND - Het aantal mensen in de IJmond dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is opnieuw gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Foto:

In Velsen is opnieuw het grootste aantal besmettingen geregistreerd, maar opnieuw zijn de aantallen afgenomen. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 330 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 227 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 252.

Ook in Heemskerk is het aantal nieuwe besmettingen afgenomen, maar wel een lichte afname. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 423 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 166 personen positief hebben getest op corona. In de vorige periode was dat een persoon minder en stond de teller op 167.

Beverwijk en Uitgeest

In Beverwijk is ook sprake van een afname van het aantal nieuwe besmettingen in vergelijking met de vorige periode. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 319 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 133 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 199.

Alleen in Uitgeest zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners meer mensen positief getest ten opzichte van de periode daarvoor. Dat komt neer op 63 mensen die in de afgelopen twee weken positief zijn getest op corona, een lichte toename ten opzichte van de 61 mensen die positief waren getest in de periode daarvoor.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]