Ga naar Content

Noodsteun van provincie voor honderd culturele instellingen

NOORD-HOLLAND - De provincie heeft de lijst bekendgemaakt met 100 culturele instellingen als musea, poppodia en bibliotheken, die noodsteun ontvangen om de schade die ze hebben geleden door de coronacrisis op te vangen.

Ook stoomtrammuseum krijgt geld uit coronanoodfonds - NH Nieuws

Het gaat om in totaal elf miljoen euro, waarvan 65 procent bij de provincie vandaan komt. De gemeenten hebben de andere 35 procent ingelegd. Naast het bedrag dat de instellingen nu toegezegd krijgen, blijft er 3,5 miljoen euro in het potje zitten voor 2021.

De culturele instellingen zijn aangedragen door de gemeenten en zitten dus ook verspreid door de provincie.

Bekijk hieronder op de kaart welke instelling in jouw omgeving gesteund wordt. Tekst gaat verder onder de kaart.

Vervolgschade beperken

Zita Pels, gedeputeerde voor Cultuur, laat weten dat het belangrijk is om de instellingen te ondersteunen omdat het Noord-Hollandse aanbod van cultuur divers en belangrijk is.

"De sector doet er alles aan om binnen de huidige mogelijkheden publiek te blijven ontvangen. Ik bewonder het geduld, de creativiteit en vooral het doorzettingsvermogen. Duidelijk is dat de nood zich uitstrekt over de volle breedte van de culturele sector en dat die nood in 2021 er nog steeds zal zijn. De gemeenten en provincie zetten het resterende budget in om de vervolgschade bij culturele instellingen in de eerste helft van 2021 te beperken. De focus zal liggen op middelgrote podia en musea."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.