Ga naar Content

Druijf kritisch op spel Jong AZ: "Dramatisch als je ziet met wat voor team we komen"

WIJDEWORMER - Jong AZ trad met een eredivisiewaardige aanvalslinie aan tegen NEC, maar kon geen potten breken. De Alkmaarders verloren met 0-3. "Het was dramatisch als je ziet met wat voor team we komen", aldus Ferdy Druijf.

Foto: Pro Shots / Remko Kool

"We trainen bijna allemaal met het eerste", zegt Druijf na afloop voor de camera van FOX Sports. Jong AZ had de beschikking over gelouterde namen als Druijf, Sugawara en Evjen. Daarnaast speelde Zakaria Aboukhlal de hele wedstrijd. De aanvaller maakte vorige week nog zijn debuut voor het nationale elftal van Marokko, maar kon tegen NEC geen doorbraak forceren.

Lees ook

Ondermaats

"We gaan gewoon niet goed met de duels om", gaat Druijf verder. "We hebben in de rust gezegd dat we veel harder de duels moeten aanpakken. Wij kunnen heel goed voetballen, maar deze wedstrijd kwam dat er totaal niet uit."

Trainer Michel Vonk sluit zich aan bij de woorden van de spits. "Ik denk dat we vandaag niet hebben laten zien wat we kunnen met dit team. Het was ondermaats. De tweede helft zag het er wel beter uit, maar we kwamen niet echt tot kansen", aldus Vonk.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]