Ga naar Content

Uitgeputte Groot zet na dit seizoen punt achter imposante handbalcarrière

ALKMAAR/ODENSE - Handbalster Nycke Groot beëindigt na het lopende seizoen haar loopbaan. Dat heeft de 32-jarige Groot bekendgemaakt op de website van haar club Odense.

Foto: ANP

"Na veel jaren handballen op het hoogste niveau ben ik zowel fysiek als mentaal uitgeput", aldus de Alkmaarse handbalster. "Als je op het hoogste niveau wil spelen, moet je een reserve hebben en ik voel dat de batterijen bijna leeg zijn. Dus het is tijd om te stoppen. Ik kijk er naar uit om het seizoen in Odense af te sluiten en zal er alles aan doen om met een titel te eindigen."

Nederland

Groot won met Oranje zilver op het WK 2015 en EK 2016 en brons op het WK 2017 en EK 2018. Ze ontbrak tijdens het WK van vorig jaar, waar Nederland wereldkampioen werd. Begin 2019 zette ze een punt achter haar interlandloopbaan.

"Ik voel dat de batterijen bijna leeg zijn"

handbalster Nycke Groot

Vorige maand behoorde Groot verrassend tot de voorselectie van Oranje voor het EK van dit jaar. Ze behoorde echter niet tot de definitieve selectie die begin november werd bekendgemaakt. "Natuurlijk respecteren en steunen we de beslissing die Nycke heeft genomen", aldus Ulrik Kirkely, de coach van Odense. "Nycke is een fantastische en getalenteerde handbalspeelster met een geweldige carriÞre achter de rug. Ze heeft ongelooflijk veel betekend en betekent nog steeds veel voor Odense Handball, zowel op als naast het veld."

Odense

Bij Odense staan ook Dione Housheer, Tess Wester en Lois Abbingh onder contract. Voor haar tijd in Denemarken was Groot succesvol bij het Hongaarse Gyori, waar ze twee keer de Champions League won. Daarvoor speelde ze in het buitenland voor de Deense clubs Holstebro en Midtjylland.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]