Ga naar Content

Hilversums coronanoodfonds nog voldoende gevuld om gevolgen van crisis op te vangen

HILVERSUM - Hilversum heeft nog genoeg geld in kas om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Het 'coronapotje' is nog gevuld met 3,2 miljoen euro. Daarvan verwacht de gemeente nog ongeveer 1,9 miljoen euro nodig te hebben. 

Foto: Google Streetview

Het Hilversumse noodfonds was gevuld met 2,7 miljoen euro, maar daar werd 4,1 miljoen euro bij gestort door het Rijk als compensatie voor de coronacrisis. Uit het noodfonds is nu 3,6 miljoen euro gebruikt om extra kosten als gevolg van de coronacrisis te dekken.

Er worden onder meer extra kosten gemaakt omdat Hilversum belastingen voor horecaondernemers geschrapt heeft en een flinke extra subsidie heeft overgemaakt aan de voedselbank, dat het water aan de lippen had staan als gevolg van de coronacrisis. 

Ruim voldoende

Met de 1,9 miljoen euro die Hilversum nu berekent nog nodig te hebben, houdt de gemeente straks dus 1,3 miljoen euro over. "De stand is nog ruim voldoende om de te verwachten gevolgen van de coronacrisis op te vangen", concludeert wethouder Karin Walters van financiën. 

Toch houdt Hilversum wel een slag om de arm: het verdere verloop van de coronacrisis is niet te voorspellen, laat staan welke financiële effecten het heeft. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]