Ga naar Content

Volleybalster Celeste Plak werkt aan toekomst tijdens sabbatical

TUITJENHORN - Celeste Plak kondigde in juni, enigszins verrassend, een tijdelijke pauze tot eind 2020 aan. De volleybalster uit Tuitjenhorn heeft tot nu toe nog geen spijt van die keuze. "Het gaat eigenlijk hartstikke goed. Ik ben met heel veel leuke dingen bezig", vertelt de 25-jarige in gesprek met NH Sport. 

Foto: Pro Shots / Michael Bulder

"Op dit moment volg ik twee cursussen bij Team NL At Work: personal branding en ondernemen", vervolgt Plak. "Twee verschillende dingen, dus dat is heel erg uitdagend. De volleybalclinics met Kirsten Knip staan stil door corona. Er komt nog een leuk ideetje aan met Roy Meijer (judoka red.) en Yara Kerkhof (shorttrackster red.) waar jullie binnenkort wellicht iets over gaan horen."

Hulp bieden aan probleemjongeren

Door haar sabbatical kan de volleybalster haar 'horizon verbreden'. "Ik ben aan het werken aan mijn toekomst. Ik zou graag iets willen doen met jongeren die het wat lastiger hebben. Zij vallen onder het kopje probleemjongeren, maar zo zie ik ze niet. Ik ben nu bezig om daar stappen in dat wereldje te maken. Ik loop al een tijdje met dit idee, nu is het moment om er iets mee te doen."

"Ik zou graag iets willen doen met jongeren die het wat lastiger hebben"

volleybalster celeste plak

Plak is er nog niet over uit of ze haar pauze gaat verlengen. "Lonneke Slöetjes heeft aangegeven dat ze haar sabbatical gaat verlengen. Ik weet het nog niet zo goed, maar het gaat voorzichtig de goede kant op."

Nieuwe bondscoach

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Avital Selinger de nieuwe bondscoach is bij de volleybalvrouwen. "Daar ben ik heel erg blij mee. Je kan een goed gesprek met hem hebben. Hij heeft veel kennis en veel ervaring als hoofdcoach. Ik heb er vertrouwen in dat hij het Nederlands team naar een hoger niveau brengt. Hij heeft een positieve invloed op mijn proces", sloot Plak het gesprek af.

NH Sport maakte in juni een reportage met Celeste Plak over haar keuze. Check hieronder dat filmpje. 

Celeste Plak neemt tennisles en stopt voorlopig met volleybal - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]