Ga naar Content

Jong Ajax geeft snelle voorsprong na rust weg in Den Bosch

DEN BOSCH - Jong Ajax leek een gemakkelijke avond te hebben op bezoek bij FC Den Bosch nadat Brian Brobbey tweemaal scoorde binnen vijf minuten. Invaller Ryan Trotman bracht de thuisploeg op gelijke hoogte en zorgde voor een punt: 2-2.

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Jong Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd tegen FC Den Bosch en zat binnen vijf minuten op rozen. Na een overtreding op Victor Jensen mocht Brian Brobbey aanleggen voor een strafschop. De spits verzilverde de penalty: 0-1. De volgende aanval van de Amsterdammers werd wederom afgerond door Brobbey: 0-2.

Den Bosch kroop na de snelle achterstand uit haar schulp en werd gevaarlijk via Bongiovanni. Dominik Kotarski kon de kans redden. Victor Jensen stifte niet veel later de bal over Wouter van der Steen heen, maar de bal werd van de lijn gehaald. Bongiovanni verraste enkele minuten later Kotarski met een schot dat op de paal eindigde. Hierna kregen beide ploegen geen kansen meer voor de rust.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Invaller Trotman belangrijk

In de tweede helft bracht invaller Ryan Trotman met een kopbal de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Vervolgens schoot Rik Mulders over het doel van Kotarski. Jong Ajax werd hierna gevaarlijk via Sontje Hansen. Tien minuten voor tijd scoorde Trotman de gelijkmaker uit een voorzet van Don Bolsius: 2-2. Na een zwabberbal van Kevin Felida plofte de bal in de slotfase op de lat. De Amsterdammers werden in de blessuretijd nog gevaarlijk, maar het mocht niet baten.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Rensch (33/ Llansana), J. Timber, Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Jensen (71/ De Waal), Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar (46/ Giovanni, 87/ Martha) 

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; R. Lambert, Van Zutphen, D. Lambert, Maas; Meerveld, Van der Heijden (46/ Trotman) , Felida, Mulders (87/ Klas); Bongiovanni (67/ Bolsius), Hornkamp (46/ Van Moorsel) 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]