Ga naar Content

Ajax-middenveldster Pelova vervangt geblesseerde Miedema bij Oranje

ZEIST - Ajacied Victoria Pelova is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen als vervangster voor Vivianne Miedema.  De spits van Arsenal, topschutter aller tijden van Oranje met zeventig doelpunten, kampt met een heupblessure en moet de duels met de Verenigde Staten en Kosovo overslaan. 

Foto: Pro Shots / Remko Kool

De voetbalsters spelen volgende week vrijdag in Breda een oefeninterland tegen 'Team USA'. Dat is een herhaling van de WK-finale van vorig jaar. De ploeg van Wiegman moest het toen in Lyon met 2-0 afleggen tegen de Amerikaanse vrouwen. De 'Leeuwinnen' sluiten op dinsdag 1 december de EK-kwalificatie af met een wedstrijd tegen Kosovo. Dat duel is wederom in het stadion van NAC Breda. De uitwedstrijd tegen Kosovo eindigde in 6-0 voor Oranje.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

EK-kwalificatie

De voetbalsters verzekerden zich vorige maand al van deelname aan het EK 2022 in Engeland. Wiegman richt zich komend jaar met haar selectie op de Olympische Spelen van Tokio. Ze neemt daarna afscheid van Oranje en wordt bondscoach van de Engelse voetbalsters.

Wiegman heeft 23 speelsters opgeroepen voor de laatste interlands van 2020. De selectie komt maandag bijeen in Zeist.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]