IJmond

NL
V

Kunst 17-jarige Uitgeestse Anne binnenkort in Stedelijk Museum: "Het is een hele eer"

20 november 2020, 17.31 uur · Aangepast 21 november 2020, 09.57 uur · Door Redactie

UITGEEST - De kunstwerken van de 17-jarige Anne Cappendijk uit Uitgeest hangen binnenkort in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Die unieke gelegenheid doet zich voor, omdat Anne de eerste prijs van de Kunstbende, in de categorie expo, heeft gewonnen.

"Echt geweldig, een hele eer dat ik dat mag doen", zegt een blije Anne met een brede glimlach op haar gezicht. Het juryrapport van de Kunstbende was uitzonderlijk lovend. "Ze vonden het sowieso heel mooi dat ik een eigen stijl heb. En dat ik het conceptueel helemaal heb uitgedacht, vonden ze ook heel sterk."  

Tekst gaat verder onder foto.

Anne kreeg de prijs van Kunstbende op school: "Ik was super blij en had het totaal niet verwacht. Heel de school was er bij en ik was echt helemaal verrast."

Milieuvervuiling

Anne is maatschappelijk betrokken en dat is in haar werk goed te zien. Over één van haar schilderijen legt ze uit. "Hier zie je bijvoorbeeld een mondkapje dat te maken heeft met de coronacrisis en milieuvervuiling. En ook is er heel veel afval te zien. Hiermee wil ik de conclusie trekken dat we niet echt goed bezig zijn." Ook op andere werken komen onderwerpen als milieuvervuiling en houtkap aan de orde.

Wanneer de expositie van de werken van Anne Cappendijk precies is te zien, is nu nog niet bekend. Het Stedelijk Museum in Amsterdam is net weer open na de coronasluiting. De planning voor exposities voor de komende maanden wordt nu gemaakt.

Anne Cappendijk wint prijs Kunstbende - NH Nieuws

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]